Yoga er en leg - At undervise børn i yoga

Kurset afholdes flere gange om året:

08. februar 2019 om de 3-7 årige

Kurserne foregår i Blå himmel Yoga, Strandboulevarden 75, 2100 Kbh. Ø

Tidspunkt er 8.30 - 15.30

Workshop for yogalærere, lærere, pædagoger, forældre eller andre der har med børn at gøre.

Børneyoga er en spændende, dejlig og udfordrende gren af yogaen der møder voksende interesse overalt. Denne workshop giver dig mulighed for at få et indblik i børneyoga eller få ny inspiration hvis du allerede underviser børn.

Kurset foregår både som teori og praksis og giver indblik i hvordan man kan undervise børn på hold, eller bruge det i f. eks. skoleundervisning, enten som små "yogapustere" eller i idrætstimerne.
Børn i dag har travlt. De får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga muliggør de dybe øjeblikke af rent nærvær og fokus - blandt andet ved også at tillade fuld fart på og gang i den. Det giver børnene konkrete redskaber til at finde ro og fokus i en hektisk hverdag.

Yoga har en meget specifik tilgang til krop og sind der udvikler det hele barn. Sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og personligt værd styrkes gennem yoga.

Undersøgelser viser at børn der laver yoga i skolen lærer bedre, har det sjovere og har mere energi når skoledagen er slut. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv.


Sisse Siegumfeldt er exam. Yogalærer og Børneyogalærer og har undervist i Børneyoga siden 2005 - formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i at undervise børn i yoga. Udover sin Børneyogalæreruddannelse Hjertebarn, afholder hun dette populære kursus: "Yoga er en leg" der giver yogalærere, skolelærere og pædagoger redskaber til at videregive yoga i børnehøjde. Hun har desuden udgivet DVD'en "BørneYoga og de 5 sanser" og bogen "Yoga for børn - og deres voksne" (Gyldendal 2016).

I kurset gennemgår vi:
* Børns udvikling, indlæring og kropsbevidsthed
* Yogastillinger og åndedrætsøvelser tilpasset børn
* Vi laver yoga sammen: Gruppe- og partnerøvelser, yogalege
* Børneyogatimens rytme - En vekslen mellem dynamisk og mindful
* Historiefortælling
* Temaer (f. eks. Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, PartnerYoga)
* Børnenes input
* Lærerens rolle og forberedelse
* Mindfulness-øvelser for børn og afspænding (f. eks. Solen i maven og Svæve på en sky)

 

Datoer og Tilmelding
 
PRIS: 1200,- for en dag (incl. manual og Børneyoga-DVD).

FOR INSTITUTIONER:

EAN-fakturering: Send venligst en mail med kursusnavn og dato, deltagers navn, email og postadresse, samt institutionens navn, adresse, kommune og EAN-nr., samt kontaktpersons navn (og evt. ID-nr.) og email til info@blaahimmelyoga.dk  Tilmeldingen er bindende.

 

FOR PRIVATPERSONER / UDEN EAN NR:

Gå til BLÅ HIMMEL YOGA hvor vi modtager kreditkortbetaling.

Tilmeldingen er bindende.

Fra deltager på kurset Yoga er en leg:
"Det var en virkelig lærerig og værdifuld workshop, Sisse, så skønt at mærke dit engagement og ikke mindst lysten til at undervise børn, og til at give dine erfaringer og viden videre til andre voksne. Du formåede virkelig at skabe et let og åbenhjertigt rum med plads til udfoldelse, anerkendelse og respekt for den enkelte på flere niveauer, og det var simpelthen sådan en stor fornøjelse at være en del af.
Jeg synes du videregav virkelig mange muligheder, ideer og viden, og at jeg fra, ikke at vide hvordan jeg umiddelbart kunne gribe en time an, i løbet af få timer fik så mange redskaber at jeg "sagtens" kunne undervise en børneyogatime en af de nærmeste dage!
Det var virkelig fedt at åbne fantasien og give los, jeg forstår bestemt godt du holder af det, og det må være endnu mere livsbekræftende at undervise børn, jeg glæder mig til at komme i gang!"
Maiken Gravlund