Hjertebarn - uddannelse i Børneyoga og BørneMindfulness

Kursus for lærere og pædagoger der har børn på hjerte.

Børn i dag har travlt. De får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga og BørneMindfulness giver børnene mulighed for at finde større ro, fokus og glæde i en hektisk hverdag.

Uddannelsen går over 4 dage plus en opfølgende aften og foregår både som teori og praksis for at give dig helt konkrete redskaber til at undervise børn i yoga og mindfulness. Kurset er både for dig der er yogalærer og ønsker at udbyde BørneYoga i hold, samt for dig der er skolelærer eller pædagog og vil bruge yoga og mindfulness i skole/institution, enten som små "yogapustere" i hverdagen eller i idrætstimerne.

Vi dækker børn fra 4-14 år og beskæftiger os også med de voksne deltagere på kurset, der får mindfulness-redskaber med hjem til at klare en presset hverdag som Orkanens øje. Min erfaring med BørneMindfulness viser at børn og voksne har glæde af de samme øvelser. Timing, formidling og detaljer er forskellige i de forskellige aldersgrupper, men hvis du som voksen selv arbejder med nogle øvelser og har udbytte af dem i din hverdag, kan du meget bedre formidle dem videre til børnene. Så jeg skelner ikke skarpt mellem Børne- og Voksen-Mindfulness. Roen kommer fra den voksne og den kommer indefra, så arbejdet med Mindfulness starter i dig selv, og vil give dig mere overskud, livs- og abejdsglæde som bonus.

 Det er en stor fordel at kende lidt til yoga eller mindfulness, men du behøver ikke at være "dygtig" til det eller kunne nå dine egne tæer. Vigtigst er lysten til at bevæge kroppen, udforske sanserne og lege med hjertet - inspirere børn til et liv med mere ro. Fra du tilmelder dig kurset til du starter kan du jo f. eks. tage yogatimer eller lave yoga derhjemme.

Yoga har en meget specifik tilgang til krop og sind der udvikler det hele barn. Kropsbevidsthed, styrke og smidighed øges, og børnene får redskaber til selv at finde ro. Men yoga er utrolig alsidigt og sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og personligt værd styrkes også gennem yoga. Mindfulness for børn giver ro, stilhed, nærvær, koncentration og på et dybere plan - ærlighed og mod til at leve fra hjertet.

Undersøgelser viser at børn der laver yoga og mindfuless i skolen lærer bedre, er mere rolige og glade, og har mere energi når skoledagen er slut. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv. Talrige tidligere kursister har med stort held implementeret yoga i hverdagen i skoler og institutioner landet over.

Sisse Siegumfeldt er exam. Yogalærer, Børneyogalærer og Mindfulness-instruktør. Hun har undervist i Børneyoga siden 2005 - formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i BørneYoga og har desuden udgivet DVD'en "BørneYoga og de 5 sanser". Hendes tilgang til yoga er udogmatisk og lægger vægt på at alle uanset hvilken kulturel baggrund de har, kan dyrke yoga og mindfulness. Yoga og Mindfulness tilbyder fantastiske teknikker der virker stress-reducerende på krop og sind, her og nu, uanset den oprindelige spirituelle baggrund.

I kurset gennemgår vi:

* Yoga og Mindfulness - baggrund, filosofi, praksis

* Børns anatomi, udvikling, indlæring og kropsbevidsthed

* Børneyogatimens opbygning og rytme

* Yogastillinger og yogalege tilpasset børn i forskellige aldre

* Mindfulness-øvelser, åndedrætøvelser og afspænding for børn

* Gruppe- og partnerøvelser, yoga- og mindfulness-lege

* Historiefortælling og yoga

* Temaer (f. eks. Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, PartnerYoga)

* Børnenes input

* Lærerens rolle og egenpraksis

 

 

Kurset findes både som intensiv kursus eller som fire dage, med egenpraksis imellem hver og includerer:

Fire dages undervisning med diplom

Hjertebarn-manual

CD med Mindfulness og afspænding for børn

Børneyoga-DVD´en "BørneYoga og de 5 Sanser"

Lukket Facebook-gruppe med kollegial sparring

PRIS: Kontakt mig for pris ved kursus i en institution, hvor I selv samler et hold.

PRIS: Kurset holdes løbende i Blå himmel YOGA, hvor det er muligt at tilmelde pædagoger eller lærere enkeltvis, pris pr. deltager 4700,- se mere under Uddannelse

Har du yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe til Sisse på sisse@sisseyoga.dk tlf. 26230917