Yoga i skoler og institutioner

Børneyoga og mindfulness for børn

Inspirationsworkshop
Længere forløb i Yoga eller Mindfulness
Kurser for lærere og pædagoger i at undervise børn i yoga (se under-faneblad 1-dages-kurser og 4-dages-kurser)

BØRNEYOGA er sjovt, udfordrende og helt i børnehøjde. Yogalege og sekvenser træner balance, styrke, smidighed og koordination.

Yoga giver kropsbevidsthed og kontrol bedre end nogen anden bevægelsesform. Kropsbevidsthed giver tryghed i kroppen og tro på sig selv.

MINDFULNESS bruger håndgribelige redskaber der giver børnene ro, fokus og tro på sig selv, redskaber som børnene tager med sig og bruger i deres daglige liv.

At dyrke yoga og mindfulness sammen, skaber et rum der forebygger mobning. Man driller ikke sin yoga-makker.

UNDERSØGELSER viser at børn der laver yoga i skolen lærer bedre, har det sjovere og har mere energi efter skole.

Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv.

YOGA INSPIRATIONS-WORKSHOP FOR BØRN

En introduktion til Børneyoga, vi laver klassiske stillinger såvel som nye (Dinosaurasana f. eks.), leger yogalege, finder på yogahistorier, trækker vejret som en fyrig zebra og sover som en gammel træt hund.

Kurset tilpasses alderstrin og kan også indeholde teori med temaer som f. eks: Krop og sind, Mentaltræning, Yogafilosofi, Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, YogaTeaterImpro, PartnerYoga (mobningsforebyggende).

1-4 timers kursus FOR BØRN
Pris: kr. 1000 i timen

 

YOGA-FORLØB

Børnene lærer stillingerne bedre, kan selv se en udvikling, at de kan ting de ikke kunne før, oplever måske at kunne bruge yoga og mindfulness til at få ro og tage kontrol over krævende situationer.

MINDFULNESS-FORLØB

Øvelser og lege med sanserne, der skærper nærvær og opmærksomhed, med navne som Fødselsdagskagen, Solen i maven og Svæve på en sky. Vi slutter af med partner-øvelser, massage og guidet afspænding, alt sammen sjovt og tilgængeligt for børn.

F. eks. 10 gange 45-60 min. FOR BØRN
Pris pr. hold 700,- på Sjælland
Max. deltagere: helst en halv stue eller klasse.

 

YOGA ER EN LEG og HJERTEBARN - AT UNDERVISE BØRN I YOGA (FOR VOKSNE)

Heldags-workshop eller fire dages uddannelse for lærere og pædagoger der gerne vil bruge yoga i undervisningen. Kurset foregår både som teori og praksis og målrettes til jer mht. aldersgruppe. Kurset giver indblik i børneyoga og hvordan man kan bruge det i  undervisningen, enten som små "yogapustere" eller i idrætstimerne.

Børneyoga giver børnene konkrete redskaber til at finde ro og fokus i en hektisk hverdag. Børneyoga har en meget specifik tilgang til krop og sind der udvikler det hele barn. Sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og personligt værd styrkes gennem yoga. Se mere længere nede på siden.

Kursuspris når jeg underviser voksne i at undervise børn: ca. 1500/t.

Heldageskursus, ca. 7 timer: 9000,- Læs mere under En-dages-kurser

"Det var en virkelig lærerig og værdifuld workshop, Sisse, så skønt at mærke dit engagement og ikke mindst lysten til at undervise børn, og til at give dine erfaringer og viden videre til andre voksne. Du formåede virkelig at skabe et let og åbenhjertigt rum med plads til udfoldelse, anerkendelse og respekt for den enkelte på flere niveauer, og det var simpelthen sådan en stor fornøjelse at være en del af.

Jeg synes du videregav virkelig mange muligheder, ideer og viden, og at jeg fra, ikke at vide hvordan jeg umiddelbart kunne gribe en time an, i løbet af få timer fik så mange redskaber at jeg "sagtens" kunne undervise en børneyogatime en af de nærmeste dage!
Det var virkelig fedt at åbne fantasien og give los, jeg forstår bestemt godt du holder af det, og det må være endnu mere livsbekræftende at undervise børn, jeg glæder mig til at komme i gang!"
Maiken Gravlund